keskiviikko 13. joulukuuta 2017

DHL Express palveluhinnasto - älä tullaa itse ja varo myyjiä!

Sattuipa tässä menneenä päivänä että tuli ostettua tavara USA:sta, vielä niinkin tunnetulta toimijalta kuin amazon.com. Toimitustavaksi rustattiin 'etanaposti' eli hidas 2-3 viikkoa vievä lähetystapa, jonka oletimme saapuvan Suomeen niin että tavaran voi itse tullata tullin nettisivuilla, nopeasti, helposti ja ilman lisämaksuja.

Hämmästys olikin suuri kun neljä päivää tilauksen jälkeen puhelin alkoi pommittaa tekstiviesteillä DHL Expressiltä. Parin tunnin välein saapui viesti, jossa vaadittiin kertomaan henkilötunnus sotuineen, jotta he voivat tullata tavaran. Että mitä??

Yhteydenotto DHL Expressiin toi tiedon, että voimme yhä tullata tavaran itse, kunhan he ensin kertovat tarvittavat tiedot. Kysymykseen mitä se maksaa, ei saatu kommenttia. Niitä tarvittavia tietoja tiedustelimme useita kertoja, ilman vastausta.

Lopulta googletus toi asiaan selvyyttä, kiitos suomi24-palstan. DHL Express ottaa tullauksesta provikan, jonka minimimaksu on 20 euroa. Ja jos asiakas tullaa tavaran itse, maksu on 40 euroa. Laskimme että itsetullaus kannattaa jos tavan arvo on yli 400 euroa, muuten ei. Mutta tietysti jos se tavara olisi tullut niinkuin tilattiin, niin tullaus itsessään ei olisi maksanut mitään, edes sitä 20 euroa.

Virheitä sattuu kaikille, mutta nyt täytyy todeta että aika ala-arvoista asiakaspalvelua saatiin ainakin Suomen päässä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti