sunnuntai 19. marraskuuta 2023

Verkkokaupan lähetykset

Ammoisina aikoina Postilla oli omia konttoreita, joissa asiakaspalvelu tiesi asioista ja neuvoi lähetyksissä. Ja jopa tunsi alueen postilaatikot ja osoitteet. Nykyisin jakelun hoitavat alihankkijat, vaihtelevalla menestyksellä, eikä konttoreita enää ole. Eikä asiakaspalveluakaan, koska ei jokainen kaupan tai R-kioskin osa-aikamyyjä tiedä postin toiminnasta yhtään mitään.

Sittemmin siirryimme käyttämään Matkahuoltoa. Asiakaspalvelupiste oli linja-autoasemalla, josta paketit heitettiin lähtevään bussiin. Tuntui ekologiselta, koska kun bussi kulkee niin paketit kulkevat siinä sivussa.

Viimeisin tieto kuitenkin on, että kaikki Matkahuollon asiointipisteet suljetaan viimeistään tämän vuoden lopussa. Jatkossa on ainoastaan jättö- ja noutopisteitä kaupoissa ja vastaavissa, joista rekat noutavat ja kuljettavat paketit alueellisiin (maakunnallisiin) varasto-lajittelupisteisiin. Eli se on täsmälleen sama systeemi kuin Postilla. Ekologisuudesta ei ole jäljellä enää häivääkään.

Eli jos verkkokauppamme lähetystapa muuttuu, niin sillä ei ole enää mitään merkitystä. Ne kaikki toimivat nykyisin samalla tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti