torstai 5. syyskuuta 2019

Suomen Posti ei kannata - Miksi?

Kun aloittelimme verkkokauppaa niin postilla oli tuote maksikirje (paksuus yli 3 cm). Sitten tuote lakkautettiin ja meiltä katosi yksi lähetystapa.

Aloittaessamme postilla oli myös tuote kirjattu kirje, joka luvattiin toimittaa kohtuuajassa ja kohtuukorvauksella. Sitten toimitusaika piteni viikkoon ja hinta nousi kohtuuttomaksi, joten lakkasimme käyttämästä sitä.

Nyt 30.8.2019 alle 100 gramman kirjeen (alle 3 cm paksu) hinta nousi 2,20 eurosta 3,20 euroon eli korotus oli 45%. Tällä kirjeellä ei ole mitään seurantaa eli jaetaan jos ja kun muistetaan, tai sitten ei jaeta ollenkaan. Plus-seurantatarralla varustettuna kirjelähetys maksaakin jo 4,70 euroa ja silloin pieni vertailu on jo paikallaan!

Nimittäin Matkahuollon lähi-paketti seurannalla ja takuulla max 3 päivän toimituksesta kustantaa nyt 4,60 ilman alvia (alvin yrittäjä saa vähentää, mutta postin tuotteissa ei alvia ole, joten siellä ei ole mitään vähennettävääkään).

Joten arvatkaapa nyt millä lähetämme, Postin vai Matkahuollon kautta?

1 kommentti:

  1. Elokuussa 2021 sama kirje maksaa jo 3,70 euroa. Hinnan nousu kahdessa vuodessa eli 2,20 -> 3,70 kertoo jotakin Postin hintapolitiikasta. Plus kirjeposti jaetaan enää kolmena päivänä viikossa ja matka-aika on sen mukainen.

    VastaaPoista