tiistai 22. lokakuuta 2013

Mediamyynti ja näkyvyys

Soittipa tässä yhtenä päivänä taas medianäkyvyyttä kaupitteleva myyjä, kuulemma 1000 nettisivu-klikkausta saisi hintaan 400 euroa. Näistä sivukävijöistä voisi jopa 20-30 klikkaajaa jopa ostaa yrityksen tuotteita, joten maksu ei menisi hukkaan. Myyjä väitti että kilpailijoilla maksu voisi olla jopa 1 euro per kävijä, eli kalliiksi tulisi nettisivujen klikkailu!

Myyjän ensimmäinen kysymys minulle oli että mitä yrityksemme tekee? Tässä näemmekin media- ja mainosmyynnin perusongelman: myyjillä on ainostaan tiedossa yrityksen nimi ja puhelinnumero, ei mitään muuta. Myy siinä sitten räätälöityjä palveluita kun et yhtään tiedä mitä siellä toisessa päässä on!! Kuitenkin yritysten toimintatiedot ovat kaikissa rekistereissä ja hyvin helposti saatavilla yhdellä klikkauksella netistä, joten johtopäätös on että mainos- ja mediamyyjät eivät yksinkertaisesti viitsi ottaa selvää mitä mainosmyynnin kohdeyritys tekee.

Eli sori vaan puhelinmyyjä. Jos ja kun jaksan seuraavalla kerralla vastata tuntemattomasta numerosta tulevaan puheluun ja jos ensimmäinen kysymys on että 'mitä teidän yritys tekee ja onko teillä nettisivut' niin vastaukseni on että palataan asiaan sitten kun olet ottanut siitä selvää!

PS. Meillä on sekä nettisivut että netissä toimiva verkkokauppa. Molemmat on tehty ihan itse, ne myös päivitetään ja ylläpidetään ihan itse. Tämä kävisi varsin selväksi jos mediamyyjä jaksaisi vierailla sivustolla. (Tosin jos hän ei mitään tietotekniikasta ymmärrä niin siinäpä se sitten oli. Annetaan olla sitä suuremmalla syyllä.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti