maanantai 30. heinäkuuta 2012

Postin hinnankorotukset

Myös posti on päättänyt nostaa palvelujensa hinnat 'kustannuksia vastaavalle tasolle'. Jokin aika sitten postilähetyksistä poistui arvonlisävero, mutta postin hinnat pysyivät silti samoina. Käytännössä siis yritys joutuu maksamaan verottajalle laskuttamistaan postikuluista arvonlisäveron, mutta veroa ei voi vähentää todellisista maksetuista postikuluista.

Vastikään posti lähetti meille ilmoituksen postilokerovuokrien korotuksista. Näitä korotusilmoituksia saapuu aina silloin tällöin ja tarkistinkin kuinka paljon vuokrat ovat nousseet. Ehkä joku inflaatiotutkija olisi kiinnostunut tiedosta että lokeronvuokra on noussut kahdessa vuodessa 2.27 kertaiseksi (127% korotus).

Aika vaikea on päätellä mikä postilokeroissa on noin paljon kallistunut. Se kun on aika pieni luukku johon postitäti vain laittaa saapuneen postin. Muita palveluja vuokraan kun ei kuulu. Samanaikaisesti postien määrää on vähennetty, kuten myös henkilökuntaa ja aukioloaikoja. Ovatko siis postitilojen omat vuokrat ja esim. lämmityskustannukset nousseet noin huimasti?

No, kaikki toiminnan hinnankorotukset on tietysti myös yrittäjän pakko laittaa omiin hintoihin, joka osaltaan lisää inflaatiota ja rahan arvon laskua. Jotenkin vaikuttaa siltä, että ainoastaan monopoliyritykset ovat niitä ns. 'kasvuyrityksiä'.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti