keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Hakukoneista

Yrityksemme perustettiin useita vuosia sitten ja kaavakkeisiin merkittiin silloin yhden osakkeenomistajan kotiosoite, koska liiketilaakaan ei vielä ollut. Sittemmin uudet osoitetiedot päivitettiin patentti- ja rekisterihallinnon ja sitä kautta ytj:n sivuille.

Kun nyt googletamme yrityksemme nimeä niin directan, eniron, fonectan, 118:n ja niin edelleen haut kertovat sen yrityksemme ammoisen perustamisosoitteen, eivätkä suinkaan yritystietojärjestelmiin päivitettyä uutta osoitetta. Vitsi on siinä ettemme ole näiden hakukoneiden ja firmojen maksavia asiakkaita. Ko. palvelut listaavat ikivanhoja tietoja, joiden todennäköisin tarkoitus on vain pakottaa yritykset maksaviksi asiakkaiksi, jotta tiedot voidaan päivittää. Kävin juuri läpi näiden hakupalveluiden sivuja ja totesin, että sieltä on mahdotonta löytää yhteystietoja, joihin muuttuneita yhteystietoja voisi ilmoittaa. Tai edes pyytää poistamaan tietoja.

Jotta varokaa. Perustamisilmoituksessa annetut tiedot säilyvät hakupalveluissa hamaan hautaan, halusit tai et. Olit ne sinne ilmoittanut tai et.

3 kommenttia:

 1. Lisäkommentti:
  Olen lähettänyt viime päivinä yli kymmeneen 'palvelinfirmaan' pyynnön päivittää tiedot vastaamaan kaupparekisterin tietoja, ainoastaan yksi (fonecta) vastasi ja lupasi pävittää tiedot.

  VastaaPoista
 2. Lisäkommentti:
  nähtävästi 02100 numeropalvelu ja suomen118 sekä 218.fi hakupalvelut ovat selkeästi huijausyrityksiä; tiedot on hankittu yritysten rekisteröintitiedoista eikä niitä päivitetä todellisia tietoja vastaaviksi...
  yritykset ovat Suomessa 'vapaata riistaa'!

  VastaaPoista
 3. Oi ja vielä 'numeropalvelun' päivitetty kukkanen: nyt meillä on yhteystietoina entisen osoitteen kunta ja nykyisen osoitteen postinumero! Ei kyllä kukaan löydä.... Google maps lisäksi sijoitti meidät näillä tiedoilla Saudi-Arabiaan ;-)

  VastaaPoista